Είναι αξιόπιστος σύμμαχος οι ΗΠΑ;

Όπως ορισμένοι είχαν προβλέψει ήδη από την εποχή του αποτυχημένου πραξικοπήματος στην Τουρκία, οι ΗΠΑ μας σπρώχνουν πλέον ανοικτά σε πόλεμο με την γείτονα. Οι Τούρκοι φαίνεται να αναγκάζονται να επιλέξουν στρατόπεδο και αυτό να είναι το ρωσικό. Τι καλύτερο, λοιπόν, όπως διαβάζουμε σε πολλά άρθρα πατριωτών από τα Λίντλ (καλύτερα πατριωτών της Μοσάντ) για την Ελλάδα. Η Ελλάδα θα χτυπήσει την Τουρκία και μαζί με το ΝΑΤΟ ολάκερο θα πάρουμε την Πόλη και την Αγια-Σοφιά!
Είναι όμως έτσι τα πράγματα; Κατά πρώτον η Τουρκία κάλλιστα μπορεί να παίζει το παραμύθι του ΝΑΤΟ, καθώς η αγορά των S–400 από μόνη της, δεν την βγάζει εκτός συμμαχίας, όπως απειλούν οι Αμερικανοί. Κάθε άλλο, μάλιστα, την κάνει απλώς ακόμη πιο σημαντική για το ΝΑΤΟ! Καθώς, αυτή πλέον θα έχει την δυνατότητα να αποδομήσει τους S–400 και να δώσει πληροφορίες για αυτούς στην συμμαχία. Οπότε, για τόσο σπουδαίες υπηρεσίες, το μισό Αιγαίο μάλλον θα είναι λίγο να της το δώσουν οι φίλοι μας οι Αμερικανοί.
Αλλά ακόμη και αν δεχθούμε ότι οι Τούρκοι θα πάρουν τους S–400 και δεν θα δώσουν στοιχεία για αυτούς στους Αμερικανούς, πράγμα που όντως θα τους καταστήσει μισητούς και εχθρούς της συμμαχίας, τότε είμαστε σίγουροι για την υποστήριξη των ΗΠΑ; Και αν ναι, μέχρι πότε; Προφανώς μέχρι την ανατροπή του απείθαρχου Ερντογάν και την αντικατάστασή του από κάποιον αμερικανόδουλο Τούρκο. Τότε, ό,τι και αν έχει γίνει στον πόλεμο, όποια και αν είναι η έκβασή του, οι ΗΠΑ θα μας πουν απλώς να κάνουμε πίσω. Και αν αρνηθούμε, θα συμπράξουν, φοβάμαι, με την νέα τουρκική ηγεσία, οπότε πάλι το μισό Αιγαίο τουλάχιστον χάνεται.
Η παρούσα συγκυρία είναι, αντίθετα από ό,τι πιστεύουν οι πατριωταράδες αναλυταράδες της Μοσάντ, μίας πρώτης τάξεως ευκαιρία, για να βρεθούμε στο σωστό στρατόπεδο και να γειώσουμε πραγματικά την αμερικανική επιρροή επάνω μας. Μια προσχώρηση, σήμερα, της Ελλάδος στην διαφαινόμενη συμμαχία Ρωσίας-Τουρκίας, με όρους ανάλογους με αυτούς που έχει εμπλακεί η Τουρκία, θα μας επιτρέψει αφενός να απαλλαγούμε από την απολύτως πλέον κατεστραμμένη αμερικανική πολιτική στην περιοχή, ενώ να μπορούμε και να απεμπλακούμε από την ρωσική επιρροή, εάν διαπιστώσουμε ότι οι Ρώσοι μας πουλάνε ή ότι η Τουρκία επιστρέφει στην νατοϊκή γραμμή και η Ρωσία δεν μας υποστηρίζει επαρκώς.
ΥΓ. Αλήθεια, εάν η Τουρκία βρεθεί αντιμέτωπη έστω και προσωρινά με το ΝΑΤΟ με μπροστάρη την Ελλάδα, οι οικουμενιστές του Φαναρίου έχουν σκεφθεί τι θα πάθουν; Διανοούνται, ή μωραίνει όντως Κύριος ον βούλεται απωλέσαι, τι καταστροφή θα επιφέρουν στον Ελληνισμό;
ΥΓ.2. Για να μπορέσει να ασκηθεί βέβαια μία πολιτική σαν και αυτήν που περιγράφουμε απαιτείται πρώτα πρώτα ελληνική ηγεσία. Όσο θα ψηφίζουμε ό,τι μας δείχνουν τα αμερικανόδουλα ΜΜΕ, καμία τέτοια πολιτική δεν πρόκειται να εφαρμοστεί. Θα παραμένει πάντοτε στη σφαίρα της θεωρίας και του πολιτικού προβληματισμού. Θα επανερχόμαστε, όμως, καθώς καμιά φορά γίνονται και θαύματα!
ΥΓ.3. Η εξωτερική πολιτική μας αυτήν την στιγμή δεν είναι απλώς απόλυτα εξαρτημένη από την Αμερική, αλλά παράγεται απευθείας από εκεί. Και όχι μόνο η εξωτερική! Τρανό παράδειγμα ότι πριν από μερικές μέρες ο Πειραιάς ανακηρύχθηκε αρχαιολογικός χώρος και δεν άνοιξε ρουθούνι στον Περαία! Η Αμερική θέλει να εμποδίσει τους Κινέζους, οπότε τα υπόλοιπα είναι λεπτομέρειες. Και βέβαια, οι πολιτικές δυνάμεις του Πειραιά απόλυτα ελεγχόμενες από τις πειραϊκές στοές, δεν έβγαλαν κιχ. Και όχι μόνον οι κατεστημένες ΝΔ-Σύριζα, αλλά και ο πολύς Μαρινάκης.   

Σχόλια