Η Γενοκτονία και οι αρνητές της



Το κείμενο που ακολουθεί είναι η γνωμοδότηση της Διεθνούς Ένωσης Ειδικών για τις Γενοκτονίες (International Association of Genocide Scholars), της διεθνούς δηλαδή επιστημονικής ένωσης των επιστημόνων από όλον τον κόσμο, οι οποίοι ασχολούνται με το φαινόμενο της Γενοκτονίας, σχετικά με την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και της Μ. Ασίας καθώς και των Ασσυρίων στην Οθωμανική Αυτοκρατορία κατά και αμέσως μετά τον Α´ Παγκόσμιο Πόλεμο.


ΔΗΛΑΔΗ οι πλέον αρμόδιοι επιστήμονες από όλον τον κόσμο έχουν αποφανθεί ότι αυτό που έκαναν οι Τούρκοι σε βάρος των Ελλήνων της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας ήταν ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ.


Για να είναι σε όλους ξεκάθαρο ότι η άρνηση της Γενοκτονίας των Ελλήνων δεν είναι τίποτε άλλο από μία πράξη ανθελληνική και απάνθρωπη. Μία πράξη που μόνο άνομα συμφέροντα εχθρών του Ελληνισμού και της ανθρωπότητας εξυπηρετεί.
https://www.genocidescholars.org/sites/default/files/document%09%5Bcurrent-page%3A1%5D/documents/IAGS-Resolution-Assyrian%20and%20Greek%20Genocide.pdf
Πρόχειρη μετάφραση στα ελληνικά:
Ενώ η άρνηση της γενοκτονίας αναγνωρίζεται γενικά ως η τελευταία φάση μιας γενοκτονίας, επειδή εξασφαλίζει ατιμωρησία στους υπαίτιους της γενοκτονίας και προετοιμάζει τον δρόμο για μελλοντικές γενοκτονίες
Ενώ η γενοκτονία κατά των μειονοτήτων της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας κατά την διάρκεια του Α´Παγκόσμιο Πόλεμο και αμέσως μετά συνήθως προσδιορίζεται ως γενοκτονία μόνο σε βάρος των Αρμενίων, με πλημμελή αναγνώριση της παρόμοιας σε έκταση γενοκτονίας κατά άλλων χριστιανικών μειονοτήτων
Ας είναι λοιπόν ξεκάθαρο ότι τελική απόφανση της Διεθνής Ένωση Ειδικών για τις Γενοκτονίες είναι ότι η οθωμανική στρατιωτική επιχείρηση κατά των χριστιανικών μειονοτήτων της Αυτοκρατορίας ανάμεσα στο 1914 και το 1923 αποτέλεσε γενοκτονία κατά των Αρμενίων, των Ασσυρίων και των Ελλήνων του Πόντου και της Ανατολίας.
Και ας γίνει περισσότερο σαφές ότι η Ένωση καλεί την τουρκική κυβέρνηση να αναγνωρίσει τις γενοκτονίες σε βάρος αυτών των πληθυσμών, να εκδώσει μία επίσημη απολογία σχετικά με αυτές και να κάνει όλα τα πρέποντα και ουσιαστικά βήματα προς την κατεύθυνση της αποκατάστασης (των θυμάτων). 

Σχόλια