Έναρξη μαθημάτων της ΣΧΙΣΜΗΣ

Τα μαθήματα της ΣΧΙΣΜΗΣ αρχίζουν για φέτος από Οκτώβρη. Το πρώτο, με θέμα την Επανάσταση του 1821, θα ξεκινήσει στον Άλιμο, στην Ζωοδόχο Πηγή , που φιλοξενεί μαθήματά μας από παλιότερα. Ελάτε να μάθουμε τι ήταν η Ελληνική Επανάσταση και τι πράγματι συνέβη σε αυτήν. Ελάτε να μάθουμε για να ξέρουμε τι να πούμε στα παιδιά μας απέναντι στην ανθελληνική προπαγάνδα και τις φιέστες που ετοιμάζονται σχετικά. Φέρτε και τα παιδιά σας μαζί. Από φέτος θα λειτουργούν και τμήματα ειδικά για παιδιά (πληροφορίες στο minaoglou@gmail.com).


Η Ελληνική Επανάσταση (1821 - 1827)
Ακαδημαϊκό Έτος: 2019 - 2020
Διδάσκων: Χαράλαμπος Μηνάογλου, Διδάκτωρ Νεότερης Ιστορίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών
Τα μαθήματα αφορούν στην Επανάσταση του 1821 και για φέτος εστιάζονται στην προετοιμασία της Επανάστασης και τα πρώτα χρόνια μέχρι την εκλογή του Ιωάννη Καποδίστρια ως πρώτου Κυβερνήτη. Ιδιαίτερη αναφορά θα γίνει: α) στην οργάνωση της Επανάστασης β) στους στόχους των επαναστατημένων Ελλήνων γ) στη συμβολή της Ρωσίας και ιδίως των Ελλήνων της Ρωσίας στην διεξαγωγή της δ) στις περιοχές που επαναστάτησαν χωρίς όμως επιτυχία καθώς και στ) στα πολεμικά γεγονότα και την οργάνωση των Ελλήνων στην Πελοπόννησο και την Στερεά Ελλάδα, όπου τελικά επικράτησε η Επανάσταση.
Είναι απαραίτητο για την επιβίωσή μας πλέον, όλοι οι Έλληνες να μάθουμε πραγματικά τι ήταν η Επανάσταση του 1821 και τι έγινε σε αυτήν. Πέρα από κούφια πανηγύρια και ξενόδουλες φιέστες, η Επανάσταση είναι μία ιστορική στιγμή πολυδύναμη, ελληνική, τέτοια που μπορεί να διδάξει τον Ελληνισμό και στις μέρες μας.
Τα μαθήματα απευθύνονται όχι μόνο σε φοιτητές και πτυχιούχους, αλλά και σε κάθε έναν που ενδιαφέρεται για την ελληνική ιστορία. Με την ολοκλήρωση του κύκλου μαθημάτων χορηγείται βεβαίωση παρακολούθησης.
Τα σεμινάρια θα πραγματοποιούνται από Οκτώβρη μέχρι Μάιο, κάθε Τετάρτη 19.00 - 20.30 στον Ιερό Ναό. Έναρξη: 2 Οκτωβρίου 2019
Εγγραφές γίνονται καθημερινά στο γραφείο του Ναού, 50 μέτρα από τον σταθμό Αλίμου του Μετρό (πληροφορίες στο τηλ. 2109912258 και στις ηλ. Διευθύνσεις minaoglou@gmail.com και zoodohospege@gmail.com).

Σχόλια

  1. Μήπως υπάρχει η δυνατότητα να παρακολουθήσουμε τα μαθηματα στο διαδίκτυο βιντεοσκοπημενα ή ως αρχεία ηχου; Θα εξυπηρετούσε πολύ τους εργαζόμενους με ακατάστατα ωράρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δείτε αυτό από τα μαθήματα του παρελθόντος έτους
      https://payhip.com/b/P2G3
      Φέτος ευελπιστούμε να ανεβάσουμε περισσότερα.























      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου